+32 (0)479 889 150 info@kevdetectives.be

Overspel en echtscheiding

overspel onderzoeken

Vreemdgaan is sinds 1987 niet meer strafbaar, maar het kan nog altijd een reden zijn voor een echtscheidingsprocedure op grond van onherstelbare ontwrichting van het huwelijk. Verdenkt u uw partner van ontrouw?
Dan brengt een grondig onderzoek door een privédetective u zekerheid.

Kronos et Veritas is 24/7 beschikbaar voor onderzoek naar overspel.
Als onze detective diensten uitwijzen dat uw verdenking onterecht was, dan is dat geruststellend en goed voor uw gemoedsrust. En als de detective overspel constateert, ontvangt u van ons het nodige rechtsgeldige bewijsmateriaal voor een echtscheidingsprocedure.

 

Juridische gevolgen van overspel

De huidige wetgeving kent verschillende gronden voor echtscheiding. Ontrouw is op zich geen geldige reden, maar onherstelbare ontwrichting van het huwelijk is dat wel. En die ontwrichting is bij vreemdgaan natuurlijk evident.
De detective diensten van Kronos et Veritas worden daarom regelmatig ingeroepen om onderzoek naar overspel uit te voeren.

Het bewijsmateriaal waarmee de detective overspel aantoont, is rechtsgeldig. Dit is van belang voor bijvoorbeeld de hoogte van de alimentatie, bezoekprivileges of het hoederecht over de kinderen. Verzoekt uw partner om een onderhoudsuitkering te krijgen, dan kan de rechter dat afwijzen als vaststaat dat uw partner overspel heeft gepleegd.

Bij vermoedens van overspel kan een onderzoek eventuele twijfels wegnemen, want ongeacht het resultaat is het altijd beter om de waarheid te kennen

Niets zo wreed als belogen of bedrogen worden door uw partner, of de onzekerheid die ermee gepaard gaat

Gronden voor echtscheiding

In de wet zijn verschillende gronden voor echtscheiding vastgelegd.
De belangrijkste daarvan zijn:

  • Tekortkomingen aan de huwelijksplicht. Wat de huwelijksplicht precies inhoudt, is in de wet zeer ruim geformuleerd. Vraag raad aan een jurist als u zich op deze grond wenst te beroepen. De aangegeven tekortkomingen zullen in ieder geval moeten aangetoond worden met feiten. Hierbij kan een privédetective u helpen.
  • Echtscheiding met onderlinge toestemming (EOT). Deze mogelijkheid is voor alle partijen de minst pijnlijke. Bewijsmateriaal is daarbij ook nauwelijks nodig. Toch verloopt de echtscheidingsprocedure ook in dit geval via de rechter.
  • Een onherstelbare ontwrichting van het huwelijk. Het maakt niet uit wanneer de gebeurtenissen die tot deze ontwrichting hebben geleid zich hebben afgespeeld, als het maar tijdens het huwelijk was en als u de gebeurtenissen maar kunt aantonen en bewijzen.  

 

Onderzoek geeft zekerheid

Vermoedens van overspel kunnen bijzonder belastend zijn voor uw gemoedsrust. Alleen daarom al doet u er goed aan om een privédetective in te schakelen. Het belangrijkste is om zekerheid te hebben, hoe pijnlijk de uitkomst van het onderzoek naar overspel misschien ook is.

Neem contact op via +32 479 88 91 50 of info@kevdetectives.be als u wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt vanzelfsprekend rekenen op volledige discretie.

Bel/mail mij terug

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.