Afpersing, chantage of bedreiging
Bent u of uw bedrijf of een dierbare slachtoffer van afpersing, chantage of bedreiging?
Neem contact op voor een discreet verkennend gesprek en ontdek hoe wij u kunnen helpen.
Hulp bij afpersing, chantage of bedreiging
In de afgelopen jaren is er een duidelijke toename zichtbaar van personen die zowel zakelijk als privé worden gechanteerd. Snel schakelen is in zulke gevallen noodzakelijk om escalatie van criminele activiteiten te voorkomen. Chantage en afpersing zijn gevoelige onderwerpen die om grote discretie vragen.
Neem contact op via +32 479 88 91 50 of info@kevdetectives.be als u wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt vanzelfsprekend rekenen op volledige discretie.
Wat is afpersing/chantage?
Afpersing is een bijzondere vorm van diefstal met geweld en/of bedreigingen. Het onderscheidt bestaat erin dat de dader van dit misdrijf de goederen als gevolg van geweld of bedreiging niet wegneemt maar doet afgeven.
Afpersing of chantage kan een levensbeheersende situatie zijn en in vele gevallen zelfs beangstigend. In een dergelijke situatie kan het een hele stap zijn om naar de Politie te gaan. Wat gebeurt er met de informatie, word ik wel geholpen? Zorgt dit niet voor imagoschade, gevoelens van schaamte of onmacht?
Wie er aan toegeeft, komt op een lijdensweg terecht die slechts op een paar manieren kan eindigen:
U kunt niet langer de geëiste diensten leveren of gunsten bewijzen.
De kwetsbaarheid vervalt doordat de oorzaak beperkt of algemeen bekend raakt.
U raakt financieel uitgeput.
Neem contact op via +32 479 88 91 50 of info@kevdetectives.be als u wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt vanzelfsprekend rekenen op volledige discretie.
Bel voor gratis consult
+32 479 889 150
Gratis verkennend gesprek
100% discreet en vertrouwelijk.
Hij die, met het oogmerk om zich of een ander wederrechtelijk te bevoordelen, door bedreiging met smaad, smaadschrift of openbaring van een geheim iemand dwingt hetzij tot de afgifte van enig goed dat geheel of ten dele aan deze of aan een derde toebehoort, hetzij tot het aangaan van een schuld of het tenietdoen van een inschuld, hetzij tot het ter beschikking stellen van gegevens met geldswaarde in het handelsverkeer, wordt als schuldig aan afdreiging,
– Artikel 461 Belgisch Strafwetboek – Diefstal
Gratis verkennend gesprek
100% discreet en vertrouwelijk.
Gratis verkennend gesprek
Bespreking van onderzoeksmethode
Berekening van het budget
U krijgt een nauwkeurige berekening van het budget.
Zo is het voor beide partijen helder.
Ervaren privédetectives
Rechtsgeldige bewijsstukken
Discreet en integer
Samenwerking met advocaten
Meest gestelde vragen
Wat is de juridische bewijswaarde van de bevindingen en het rapport?
Wat is de wettelijke regeling voor een privédetective?
Elke privédetective aan wie een vergunningskaart is verleend, is een jaarlijkse heffing aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken verschuldigd. (Artikel 20, §1)
De wetgever heeft het beroep van privédetective streng gereglementeerd. Dit garandeert voor de cliënt van de privédetective, een strikte naleving van de wet van 19 juli 1991.
Welke middelen en onderzoeksmethodes worden er aangewend?
Een privédetective is verplicht om aan alle wettelijke bepalingen en voorwaarden te voldoen. Tevens dient deze rekening te houden met de opgelegde beperkingen. Het opsporen, het inwinnen van informatie en het vaststellen van misdrijven is immers pas legitiem wanneer aan alle bepalingen en wetten is voldaan. Deze bepalingen werden ondermeer opgenomen in volgende wetten :
- Wet van 19 juli 1991 tot regeling van het beroep van privédetective
- Wet van 30 juni 1994 ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer tegen het afluisteren, kennisnemen en opnemen van privé-communicatie en -telecommunicatie (Belgisch Staatsblad, 24 januari 1995)
- Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (Belgisch Staatsblad, 18 maart 1993)
- Artikel 8 van het Europees Verdrag tot Bescherming van de Rechten van de Mens
KRONOS ET VERITAS beschikt binnen het kader van deze wettelijke bepalingen over de meest geavanceerde apparatuur alsook perfecte kennis over het legitiem gebruik van deze middelen, gecombineerd met 17 jaar ervaring en frequente bijscholing van de recentste onderzoeksmethodes.
Hoe verloopt de opmaak van opdrachtovereenkomst en rapportering naar cliënt?
Elke privédetective is verplicht om met de opdrachtgever een voorafgaand schriftelijke overeenkomst te sluiten, die op straffe van nietigheid, ondertekend wordt door beide partijen.
Na de uitvoering van de opdracht maakt de privédetective zijn eindrapport op dat volgende gegevens bevat :
- Een beschrijving van de verrichte activiteiten, met vermelding van data, plaatsen en uren
- Een nauwkeurige berekening van de bezoldiging en bijkomende kosten
- Overtuigingsstukken (foto ‘s, videobeelden, getuigenissen, proces-verbaal van gerechtsdeurwaarder…)
Elk document dat uitgaat van de privédetective, maakt melding van zijn beroepstitel alsook van het vergunningsnummer verleend door de Minister van Binnenlandse Zaken.
Op vraag van de cliënt of advocaat, kan de privédetective als getuige verschijnen voor de rechtbank.
In hoeverre wordt mijn privacy gerespecteerd?
Garantie op privacy- en gegevensbescherming is van uiterst belang.
De burger die het voorwerp van onderzoek uitmaakt, is zich dikwijls niet bewust dat er opsporingsactiviteiten op hem uitgevoerd worden. Daarom voorziet de wet specifieke bepalingen waaraan het onderzoek van een privédetective moet voldoen.
Als privédetective zijn wij gebonden aan het beroepsgeheim, bovendien hechten wij uit persoonlijke overtuiging een enorm belang aan discretie.
Van zodra een zaak afgerond is worden alle foto’s en de eindverslaggeving uit het digitaal systeem verwijderd. De papieren versie die -conform de wetgeving- voor 5 jaar lang dient gearchiveerd te worden, daarop garanderen wij een absolute discretie.
Wat is de kostprijs van een onderzoek?
Doordat opdrachten zo vaak verschillen werken wij met een op voorhand gedetailleerd budget voor een duidelijk omschreven opdracht. Kronos et Veritas zal altijd trachten u het best te adviseren maar u, als cliënt, beslist zelf wanneer er gewerkt wordt, hoeveel detectives er worden opgeroepen en wanneer de observatie ten einde is. Zo heeft u op budgettair vlak de volledige controle. Neem vrijblijvend contact op met ons voor een prijsindicatie voor uw opdracht.
Hebt u nog vragen?
U kan ons steeds telefonisch contacteren met uw vraag, ook in het weekend en op feestdagen blijven wij ter uwer beschikking. Een consultatie, in wederzijds overleg, is op afspraak.
Uw dossier wordt ALTIJD strikt vertrouwelijk en discreet behandeld.
Voor al uw vragen kan u steeds terecht op 0479 889 150 (ook op het moment dat het onderzoek loopt dus realtime)