Overspel en echtscheiding
Verdenkt u uw partner van overspel en wilt u niet meer in onzekerheid leven?
Neem contact op voor een discreet verkennend gesprek en ontdek hoe wij u kunnen helpen.
Privé detective bij vermoedens overspel
Vreemdgaan is sinds 1987 niet meer strafbaar, maar het kan nog altijd een reden zijn voor een echtscheidingsprocedure op grond van onherstelbare ontwrichting van het huwelijk. Verdenkt u uw partner van ontrouw?
Dan brengt een grondig onderzoek door een privédetective u zekerheid.
Kronos et Veritas is 24/7 beschikbaar voor onderzoek naar overspel.
Als onze detective diensten uitwijzen dat uw verdenking onterecht was, dan is dat geruststellend en goed voor uw gemoedsrust. En als de detective overspel constateert, ontvangt u van ons het nodige rechtsgeldige bewijsmateriaal voor een echtscheidingsprocedure.
Neem contact op via +32 479 88 91 50 of info@kevdetectives.be als u wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt vanzelfsprekend rekenen op volledige discretie.
Juridische gevolgen van overspel
De huidige wetgeving kent verschillende gronden voor echtscheiding. Ontrouw is op zich geen geldige reden, maar onherstelbare ontwrichting van het huwelijk is dat wel. En die ontwrichting is bij vreemdgaan natuurlijk evident.
De detective diensten van Kronos et Veritas worden daarom regelmatig ingeroepen om onderzoek naar overspel uit te voeren.
Het bewijsmateriaal waarmee de detective overspel aantoont, is rechtsgeldig. Dit is van belang voor bijvoorbeeld de hoogte van de alimentatie, bezoekprivileges of het hoederecht over de kinderen. Verzoekt uw partner om een onderhoudsuitkering te krijgen, dan kan de rechter dat afwijzen als vaststaat dat uw partner overspel heeft gepleegd.
Gronden voor echtscheiding
In de wet zijn verschillende gronden voor echtscheiding vastgelegd.
De belangrijkste daarvan zijn:
Tekortkomingen aan de huwelijksplicht. Wat de huwelijksplicht precies inhoudt, is in de wet zeer ruim geformuleerd. Vraag raad aan een jurist als u zich op deze grond wenst te beroepen. De aangegeven tekortkomingen zullen in ieder geval moeten aangetoond worden met feiten. Hierbij kan een privédetective u helpen.
Echtscheiding met onderlinge toestemming (EOT). Deze mogelijkheid is voor alle partijen de minst pijnlijke. Bewijsmateriaal is daarbij ook nauwelijks nodig. Toch verloopt de echtscheidingsprocedure ook in dit geval via de rechter.
Een onherstelbare ontwrichting van het huwelijk. Het maakt niet uit wanneer de gebeurtenissen die tot deze ontwrichting hebben geleid zich hebben afgespeeld, als het maar tijdens het huwelijk was en als u de gebeurtenissen maar kunt aantonen en bewijzen.
Onderzoek geeft zekerheid
Vermoedens van overspel kunnen bijzonder belastend zijn voor uw gemoedsrust. Alleen daarom al doet u er goed aan om een privédetective in te schakelen. Het belangrijkste is om zekerheid te hebben, hoe pijnlijk de uitkomst van het onderzoek naar overspel misschien ook is.
Neem contact op via +32 479 88 91 50 of info@kevdetectives.be als u wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt vanzelfsprekend rekenen op volledige discretie.
Bel voor gratis consult
+32 479 889 150
Gratis verkennend gesprek
100% discreet en vertrouwelijk.
Gratis verkennend gesprek
100% discreet en vertrouwelijk.
Gratis verkennend gesprek
Bespreking van onderzoeksmethode
Berekening van het budget
U krijgt een nauwkeurige berekening van het budget.
Zo is het voor beide partijen helder.
Ervaren privédetectives
Rechtsgeldige bewijsstukken
Discreet en integer
Samenwerking met advocaten
Meest gestelde vragen
Wat is de juridische bewijswaarde van de bevindingen en het rapport?
Wat is de wettelijke regeling voor een privédetective?
Elke privédetective aan wie een vergunningskaart is verleend, is een jaarlijkse heffing aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken verschuldigd. (Artikel 20, §1)
De wetgever heeft het beroep van privédetective streng gereglementeerd. Dit garandeert voor de cliënt van de privédetective, een strikte naleving van de wet van 19 juli 1991.
Welke middelen en onderzoeksmethodes worden er aangewend?
Een privédetective is verplicht om aan alle wettelijke bepalingen en voorwaarden te voldoen. Tevens dient deze rekening te houden met de opgelegde beperkingen. Het opsporen, het inwinnen van informatie en het vaststellen van misdrijven is immers pas legitiem wanneer aan alle bepalingen en wetten is voldaan. Deze bepalingen werden ondermeer opgenomen in volgende wetten :
- Wet van 19 juli 1991 tot regeling van het beroep van privédetective
- Wet van 30 juni 1994 ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer tegen het afluisteren, kennisnemen en opnemen van privé-communicatie en -telecommunicatie (Belgisch Staatsblad, 24 januari 1995)
- Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (Belgisch Staatsblad, 18 maart 1993)
- Artikel 8 van het Europees Verdrag tot Bescherming van de Rechten van de Mens
KRONOS ET VERITAS beschikt binnen het kader van deze wettelijke bepalingen over de meest geavanceerde apparatuur alsook perfecte kennis over het legitiem gebruik van deze middelen, gecombineerd met 17 jaar ervaring en frequente bijscholing van de recentste onderzoeksmethodes.
Hoe verloopt de opmaak van opdrachtovereenkomst en rapportering naar cliënt?
Elke privédetective is verplicht om met de opdrachtgever een voorafgaand schriftelijke overeenkomst te sluiten, die op straffe van nietigheid, ondertekend wordt door beide partijen.
Na de uitvoering van de opdracht maakt de privédetective zijn eindrapport op dat volgende gegevens bevat :
- Een beschrijving van de verrichte activiteiten, met vermelding van data, plaatsen en uren
- Een nauwkeurige berekening van de bezoldiging en bijkomende kosten
- Overtuigingsstukken (foto ‘s, videobeelden, getuigenissen, proces-verbaal van gerechtsdeurwaarder…)
Elk document dat uitgaat van de privédetective, maakt melding van zijn beroepstitel alsook van het vergunningsnummer verleend door de Minister van Binnenlandse Zaken.
Op vraag van de cliënt of advocaat, kan de privédetective als getuige verschijnen voor de rechtbank.
In hoeverre wordt mijn privacy gerespecteerd?
Garantie op privacy- en gegevensbescherming is van uiterst belang.
De burger die het voorwerp van onderzoek uitmaakt, is zich dikwijls niet bewust dat er opsporingsactiviteiten op hem uitgevoerd worden. Daarom voorziet de wet specifieke bepalingen waaraan het onderzoek van een privédetective moet voldoen.
Als privédetective zijn wij gebonden aan het beroepsgeheim, bovendien hechten wij uit persoonlijke overtuiging een enorm belang aan discretie.
Van zodra een zaak afgerond is worden alle foto’s en de eindverslaggeving uit het digitaal systeem verwijderd. De papieren versie die -conform de wetgeving- voor 5 jaar lang dient gearchiveerd te worden, daarop garanderen wij een absolute discretie.
Wat is de kostprijs van een onderzoek?
Doordat opdrachten zo vaak verschillen werken wij met een op voorhand gedetailleerd budget voor een duidelijk omschreven opdracht. Kronos et Veritas zal altijd trachten u het best te adviseren maar u, als cliënt, beslist zelf wanneer er gewerkt wordt, hoeveel detectives er worden opgeroepen en wanneer de observatie ten einde is. Zo heeft u op budgettair vlak de volledige controle. Neem vrijblijvend contact op met ons voor een prijsindicatie voor uw opdracht.
Hebt u nog vragen?
U kan ons steeds telefonisch contacteren met uw vraag, ook in het weekend en op feestdagen blijven wij ter uwer beschikking. Een consultatie, in wederzijds overleg, is op afspraak.
Uw dossier wordt ALTIJD strikt vertrouwelijk en discreet behandeld.
Voor al uw vragen kan u steeds terecht op 0479 889 150 (ook op het moment dat het onderzoek loopt dus realtime)